Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Fietsreglement

 1. De hieronder genoemde regels gelden zowel voor de Toerrijders als ook voor de Mountainbikers. Ieder lid van de vereniging is verplicht zich te houden aan de gestelde regels.
 2. Bij clubactiviteiten (fietsen) van de WTC Neede en bij eventuele gezamenlijke toertochten en andere activiteiten wordt er clubkleding gedragen.
 3. Bij clubactiviteiten (fietsen)en bij eventuele gezamenlijke toertochten is het dragen van een helm verplicht.
 4. Tijdens het fietsen is het niet toegestaan een ossenkop of triatlonstuur te gebruiken.
 5. Een introducé mag tweemaal mee fietsen en kan daarna alleen nog mee fietsen als hij of zij lid wordt van de vereniging.
 6. WTC Neede organiseert zowel activiteiten voor racefietsers als MTB-rijders. De seizoenstart en -einde, de starttijden en de startlocaties van de activiteiten worden per mail en via de site http://www.wtcneede.nl/gecommuniceerd.
 7. Op de racefiets wordt gefietst in drie verschillende groepen, te weten:
  • De A-groep, hier wordt gereden met een snelheid boven de 35 kilometer per uur;
  • De B-groep, hier wordt gereden met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur;
  • De C-groep, hier wordt gereden met een snelheid van ongeveer 26 kilometer per uur.
  8.   Ook op de ATB wordt in verschillende groepen gefietst. Afhankelijk van de zwaarte van het parcours, het aantal deelnemers en   het niveauverschil tussen de deelnemers worden de groepen gevormd.
  9.   Op het moment dat twee groepen besluiten samen te rijden, wordt het tempo van de langzaamste groep gereden.
  10. Op het moment dat de groep groter is dan 16 leden wordt de groep gesplitst, dit in verband met veiligheidsrisico’s.
  11. Tijdens het fietsen in groepsverband en bij eventuele gezamenlijke toertochten stelt iedere groep een wegkapitein aan. De wegkapitein bepaald de route en controleert de snelheid. Tijdens het fietsen is men verplicht zich te houden aan de geldende     verkeersregels en volgt men de aanwijzingen van de wegkapitein op.

WTC Neede

Copyright © 2016. All Rights Reserved.